Země živitelka 2010, České Budějovice

1 . 9 . 2010

Ve dnech 26. až 31. srpna se naše MAS prezentovala na výstavě Země živitelka 2010.

Již tradičně, ve dnech 26. až 31. srpna, prezentovala a propagovala MAS Pobeskydí svoji činnost, zejména pak realizaci svého strategického plánu, na výstavě Země živitelka 2010 v Českých Budějovicích v pavilonu R1 ve společném stánku s MAS Opavsko. V pavilonu R1 vystavovalo téměř 50 místních akčních skupin z celé naší republiky.
První den výstavy navštívil pavilon pan prezident, profesor Václav Klaus spolu s ministry nové vlády České republiky. Podívat se přišli také krajští hejtmani, z nichž největší zájem projevil hejtman jihomoravského kraje, pan Michal Hašek. Náš stánek také navštívil předseda parlamentního výboru pro venkov pan Pavol Lukša.
V pátek se konal „Večer venkova", jehož hlavním bodem bylo vyhlášení nejlépe hodnocených místních akčních skupin (>>). Z významných osobností se večera zúčastnili např. paní ředitelka Výstaviště České Budějovice, a.s. paní Marcela Payerová, náměstek ministra zemědělství pan Juraj Chmiel, ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu pan Tomáš Révész, předseda SPOV ČR pan Eduard Kavala, prezident Agrární komory ČR pan Jan Veleba, předseda NS MAS ČR pan František Winter, paní Kateřina Bělinová, ředitelka odboru Řídící orgán PRV. Slavnostní večer provázela dechová hudba, občerstvení zajistili členové místních akčních skupin. Pro případné dotazy hostů byli k dispozici zástupci vystavujících na svých stáncích.
Akci prezentace a propagace MAS Pobeskydí na Zemi živitelce 2010 lze hodnotit jako úspěšnou ve smyslu zájmu příchozích návštěvníků o informace o dění v území působnosti MAS Pobeskydí.

Věra Kratochvílová, manažerka MAS

Země živitelka 2010