Země živitelka 2009

2 . 9 . 2009

Již čtvrtým rokem, ve dnech 26. srpna až 1. září, se MAS Pobeskydí zúčastnila výstavy Země živitelka 2009 v Českých Budějovicích.

MAS Pobeskydí na výstavě prezentovala a propagovala svoji činnost, zejména pak realizaci svého strategického plánu, v pavilonu R1 ve společném stánku s MAS Opavsko. V pavilonu R1 vystavovalo na 50 místních akčních skupin z celé naší republiky.

První den výstavy navštívil pavilon pan prezident Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. spolu s ministry pro místní rozvoj Ing. Rostislavem Vondruškou a zemědělství panem Ing. Jakubem Šebestou, který přestřihl pásku a tím tento pavilon slavnostně otevřel. Podívat se přišli i ostatní členové vlády, např. ministr vnitra pan Ing. Martin Pecina, MBA.

V pátek se konal „Večer venkova" v jehož úvodu přišli pozdravit zúčastněné pozvané hosty paní ředitelka Výstaviště České Budějovice, a.s. Ing. Marcela Payerová, ředitelka odboru venkovských podpor PRV MZe ČR Ing. Zuzana Dvořáková, předseda SPOV ČR Mgr. Eduard Kavala, prezident Agrární komory ČR Ing. Jan Veleba a předseda NS MAS ČR Bc. František Winter. Slavnostní večer provázela dechová hudba a občerstvení zajistili členové místních akčních skupin. Pro případné dotazy hostů byli k dispozici zástupci vystavujících ve svých stáncích.

Akci prezentace a propagace MAS Pobeskydí na Zemi živitelce 2009 lze hodnotit jako úspěšnou ve smyslu zájmu příchozích návštěvníků o informace.

Země živitelka 2009