Svépomocné skupiny pro pečující otvírají příběhy

18 . 10 . 2023

Včerejší odpoledne patřilo PŘÍBĚHŮM. Příběhům, plných radosti a naděje, ale i slz a smutku.

Příběhům, díky kterým slova jako smíření, přijetí a pochopení dostávají reálných rozměrů v podobě lidí, kteří je dokáží sdílet, dokáží se otevřít a pochopit, navzájem si být oporou a přáteli. Je krásné být součástí tohoto sebeozdravného procesu. Děkuji všem deseti „statečným“ pečujícím za schopnost otevřít se a být zranitelní a také za vytvoření bezpečného prostředí, aby se tak mohli cítit i ostatní. Děkuji Miriam Szókeové za citlivé provázení svépomocnou skupinou, jejíž koncept pomoci a podpory je stále v našem prostředí něco nezvyklého.

A proto pokud vás cokoliv výše popsané oslovilo, jste pečující o svého blízkého z Pobeskydí a právě prožíváte svůj PŘÍBĚH, který nemá posluchače, přijďte mezi nás, rádi si ho poslechneme.

Svépomocná skupina se koná v rámci projektu SPOKO Pobeskydí v Třanovicích v SEN centru. Postupně startujeme i svépomocnou skupinu v Raškovicích. Připojte se také. Svépomocné skupiny a workshopy pro pečující připravují Mgr. Hana Adamčíková v Třanovicích a Bc. Radka Pechová Černohorská v Raškovicích (kontakty).

         

Článek pro vás připravila Mgr. Hana Adamčíková.