Seminář "Dětská a víceúčelová hřiště"

4 . 11 . 2009

Dne 2. 11. 2009 od 13:00 hod. se konal ve školící místnosti Venkovské podnikatelské zóny v Třanovicích seminář organizovaný společností Creative design víceúčelová hřiště s.r.o. ze Šternberka a MAS Pobeskydí na téma Dětská a víceúčelová hřiště.

Zástupce firmy Creative design víceúčelová hřiště s.r.o. pan Martin Galda (mg@creativedesign.cz, tel.: +420 724 374 111) seznámil přítomné s druhy zařízení pro volnočasové aktivity dětí a mládeže a s jejich cenovými relacemi (dětská hřiště, víceúčelová hřiště, skate parky, lanová centra, minigolfová hřiště, dráhy pro bicros apod.).

Dalším blokem programu bylo porovnání pořizovacích a provozních nákladů těchto zařízení v horizontu 15 let, což je doba životnosti některých používaných materiálů. Porovnání bylo provedeno ve 3 variantách: měkké dřevo, tvrdé dřevo a kovové prvky. Následovalo představení dopadových ploch: písku, kačírku a pryže a jejich vlastnosti. Neméně zajímavou informací byla legislativa zabývající se problematikou hřišť, jako např. povinné každoroční prohlídky, údržba, provozní řády nebo kontrola. Multifunkční hřiště mohou mít povrch z umělé trávy, tartanu, nisaplastu a asfaltu a přednášející hovořil o příkladech použití jednotlivých druhů.

Seminář dětská a víceúčelová hřiště Účastníci semináře Přednášející Martin Galda

Ing. Oto Onderek seznámil přítomné s možnostmi dotací z Programu rozvoje venkova a závěrem padlo několik otázek ze strany zúčastněných, jako např. kdy bude vyhlášena další výzva k předkládání projektů do programu Leader, nebo upřesnění nutných prohlídek a kontrol.

Seminář byl vyhodnocen jako zajímavý a přínosný.