Připravujeme velikonoční farmářský trh

24 . 3 . 2011

Ve spolupráci s obcí Čeladná (a dalšími partnery) připravujeme velikonoční farmářský trh v Čeladné. Aktuálně hledáme farmáře, pěstitelé či výrobce (prodejce), kteří mají zájem se zúčastnit formou prodeje svých produktů.

Na základě iniciativy poslance a předsedy Zemědělského výboru Parlamentu ČR p. P.Lukši (TOP 09) se stal jedním z pilotních záměrů naší místní akční skupiny záměr obnovit na venkově tradiční akce, mezi něž patří i farmářské trhy. Rádi bychom první akci tohoto typu uskutečnili v sobotu 23. dubna 2011 ve spolupráci s obcí Čeladná. Pokud by byl o farmářské trhy dostatečný zájem, jak ze strany farmářů, tak ze strany veřejnosti, bylo by možné jejich pravidelné opakování.

Aktuálně hledáme zájemce z řad farmářů, pěstitelů dále výrobců či prodejců tradičních výrobků. Pokud jste ochotni se připojit a nabízet své produkty na tomto farmářské trhu, prosíme o urychlené přihlášení. Rádi rovněž poskytneme podrobnější informace o technickém zázemí (kontaktní údaje).

V rámci trhů bude možno prodávat následující produkty:  drobné zemědělské a potravinářské produkty (mléko, máslo, sýry, domácí vajíčka, uzenářské výrobky, koláče a jiné pekařské nebo cukrářské výrobky atd.), pivo z rodinných pivovarů, alkoholické nápoje (medovina, ořechovka, slivovice apod.), nealkoholické nápoje (džusy, limonády, sirupy aj.), rukodělné výrobky (papuče, přikrývky, výrobky z vlny, kraslice, ozdobné předměty, řezbářské výrobky, kovářské výrobky apod.) aj. Podmínkou je, aby se jednalo o místní (regionální) produkty.


Předem děkujeme za spolupráci.