Předběžné informace o zahájení programu LEADER v MAS Pobeskydí

9 . 6 . 2008

Předpokládaný termín vyhlášení Výzvy k podávání žádostí o finanční podporu projektů konečných žadatelů v územní působnosti MAS Pobeskydí je konec měsíce června nebo měsíc červenec tohoto roku. Pro zvýšení pravděpodobnosti úspěchu předkládaného projektu je vhodné započít s přípravou projektu ještě před vlastním vyhlášením výzvy.

Projekty koncových žadatelů se musí řídit příslušnými pravidly Programu rozvoje venkova (Opatření IV.1.2 – Realizace místní rozvojové strategie – najdete zde ) a zároveň musí být v souladu se zaměřením Strategického plánu LEADER Místní akční skupiny Pobeskydí a příslušné fiche (k dispozici zde). V prvním kole bude výzva zaměřena na projekty odpovídající podmínkám Fiche č.1 - Občanská vybavenost), Fiche č.3 - Rozvoj zemědělského podnikání a Fiche č.5 - Životní prostředí a infrastruktura.

Přesné znění výzvy bude k dispozici na webových stránkách MAS Pobeskydí (www.pobeskydi.cz) a na vývěskách či jiných veřejně přístupných informačních místech jednotlivých obcí na území v působnosti MAS Pobeskydí.