Otevřena nová budova centra pro podporu podnikání a služeb v Třanovicích

6 . 10 . 2006

Slavnostní otevření rekonstruované budovy centra pro podporu podnikání a služeb proběhlo za účasti řady hostů ve čtvrtek 5. října 2006.

Otevřením komplexně zrekonstruované budovy centra pro podporu služeb a podnikání byla završena další část unikátního integrovaného projektu revitalizace neprůmyslového (zemědělského) brownfieldu v Třanovicích, který je výsledkem dlouhodobého společného úsilí podnikatelských subjektů, veřejného i neziskového sektoru.

Budova podnikatelského centra Slavnostní otevření

Budova podnikatelského centra byla v minulosti součástí původní zemědělské usedlosti - Kappelova dvora zabavené po druhé světové válce svému majiteli (etnickému Němci). V následujících letech patřila ke kapacitně předimenzovanému areálu živočišné výroby Státního statku Hnojník. Po krachu centrálně plánovaného zemědělství a nepovedené privatizaci začala (podobně jako celý areál) chátrat.

V nově otevřeném centru budou působit vedle podnikatelských subjektů také neziskové a rozvojové organizace. V přízemí objektu byly vybudovány dvě zdravotnické ordinace.