Nabídka spolupráce LAG Kaunas

31 . 8 . 2010

Litevská místní akční skupina Kaunas (lit. Kauno rajono vietos veiklos grupé >>) nabízí MAS Pobeskydí účast v mezinárodním projektu spolupráce "Zpívající řeka".

Dne 23. srpna byla MAS Pobeskydí oslovena předsedou litevské místní akční skupiny Kaunas panem Vytautas Zubas. V úvodu svého dopisu pan předseda vzpomíná nedávnou velice příjemnou návštěvu představitelů naší MAS v Litvě v polovině června (>>). Konstatuje, že na vzdory vzdálenosti se naše regiony podobají a řeší obdobné problémy. Následně nás zve ke společné práci nad projektem mezinárodní spolupráce "Zpívající řeka". Předmětem tohoto projektu by měla být podpora činnosti mladých lidí nejenom v oblastech zpěvu a tance (jak napovídá název), ale i v dalších oblastech, které přispívají k poznávání místních tradic, historie a kultury.

Touto zpívající řekou pro LAG Kaunas je největší řeka Litvy Nemunas, která regionem Kaunas protéká. V přeneseném slova smyslu jsou touto "zpívající řekou" aktivní, tvořiví a šťastní lidé.

V závěru pan Vytautas Zubas vyjadřuje ochotu a otevřenost k případným dalším projektům mezinárodní spolupráce.

V případě, že Vás tato nabídka spolupráce zaujala a jste ochotni se dobrovolně tohoto projektu zúčastnit, kontaktujte nás.