Konference Venkov 2009

2 . 12 . 2009

Ve dnech 18. a 19. listopadu 2009 jsme se zúčastnili konference Venkov 2009 pořádané Celostátní sítí pro venkov v krásném prostřední zámku v Holešově.

Konference Venkov 2009 byla pořádaná Celostátní sítí pro venkov zřízené Ministerstvem zemědělství ČR a jejími partnery: Spolkem pro obnovu venkova, Agrární komorou ČR, Národní sítí místních akčních skupin ČR a Národní observatoří venkova v krásném prostředí zámku v Holešově.

Konferenci zaštítili hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a město Holešov v čele se starostou Zdeňkem Janalíkem. Zúčastnili se např. ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška, ředitel sekce rozvoje venkova MZe Pavel Sekáč, ředitelka odboru venkovských podpor PRV Ing. Zuzana Dvořáková a vedoucí představitelé všech partnerských organizací, kteří také přednesli svoje příspěvky.

Výsledkem jednání pracovních skupin, vytvořených z účastníků konference, je Memorandum, které bylo přijato v závěru konference. Místní akční skupině Partnerství Moštěnka patří dík za bezvadnou přípravu a bezchybný průběh celé konference.